top of page

MUSIIKIN OPETUS

Tarjoan seuraavia yksityisiä musiikin opetuspalveluita Tampereella, Härmälässä:

1. Sähköbasso, pro-level

Mikäli basismin sisäistäminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä yhteydenottolomakkeella 

tai varaa yksittäinen tunti

nettiajanvarauksesta!

(Mikäli ajanvarauksesta ei löydy sopivaa aikaa, ota yhteyttä niin katsotaan jokin sinulle sopiva aika!)

Keuruun Kansalaisopistossa annan opetusta sähköbasson lisäksi pianossa.

 

Pirkan Opiston Lempäälän toimipisteessä annan opetusta sähköbassossa ja ukulelessa.

Näille kursseille voit ilmoittautua alta löytyvistä linkeistä:

Keuruun Kansalaisopiston kurssi (täynnä!)

Lempäälän Pirkan Opiston kurssi

Yksityistuntihinnasto ei päde kansalaisopiston hintoihin!

Yksityistuntien hinnat 2023

Yksittäinen tunti:

30min = 39€

45min = 58€

60min = 77€

Kuukausisetti (laskutus etukäteen)

4x30min = 150€ (á 37,50€)

4x45min = 225€ (á 56,25€)

4x60min = 300€ (á 75,00€)

Kaikki hinnat sisältävät alv24%

Anchor 1

Basson sielunelämää

Sähköbasso on nykymusiikin musiikin yksi tärkeimmistä soittimista. Se luo musiikille harmonisen pohjan ja saa rytmin tuntumaan vartalossa ja jalan alla. Likipitäen jokaisesta bändistä löytyy basisti, joten työmarkkinaa soittajille löytyy. Basso on perinteisesti 4-kielinen, mutta 5- ja 6-kieliset bassot ovat myös tätä nykyä arkipäivää.

Soittoteknisesti basso on hyvin monipuolinen soitin. Perinteisiin soittotyyleihin kuuluvat mm. sormisoitto, plekuttaminen ja släppäys eli peukutus. Mausteeksi käytettäviä tekniikoita ovat mm. täppäys ja huiluäänet.

Laitteistovaatimukset basisteilla ovat kuitenkin hillityt, sillä keikasta ja äänityksistä voi selvitä kun omistaa basson ja piuhan. Vahvistin, viritin ja hihna on silti hyvä olla olemassa! Basistien ei kuitenkaan tarvitse tyytyä näin simppeliin elämään. Mikäli bassoon haluaa lisää tulkintatehoa, voi soittoa elävöittää vaikkapa erilaislla efekteillä. Niistä yleisimpinä mainittakoon säröt, kompressorit sekä villimmät muljuttimet kuten phaserit ja envelope filtterit.

Soittotuntien sisältö

Soittotuntien sisältö muovautuu suurilta osin oppilaan toiveiden ympärille. Siinä huomioidaan oppilaan omat musiikkimieltymykset, mutta suositeltavaa on lähestyä soittamista myös laajemmasta näkövinkkelistä. Näin yleiskuva soittimesta, sen roolista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista musiikissa laajenee.

Opetus sisältää mm. teknisiä harjoitteita, korvakuulolta soittamista, musiikin teoriaa, tabulatuurien ja nuottien ymmärrystä sekä luonnollisesti hyviä biisejä! Halukkaiden kanssa tunneilla voidaan tutustua basson efektointiin, ja koska tunnit pidetään lähtökohtaisesti kotistudiollani, on tunneilla mahdollista myös äänittää soittoa.

Opettajasta eli minusta

Valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta (JAMK) vuonna 2021 musiikkipedagogiksi, Opettajanani toimi Heikki Laine. Olen toiminut Keuruun kansalaisopistossa pelimanniohjaajana vuodesta 2017, sekä basso- että piano-opettajana vuodesta 2018.

Aloitin keikkailun 2008, kun ensimmäistä kertaa astuin lauteille Dream Theater cover-bändillämme Jämsänkoskella. Siitä matkani vei Oriveden opiston kautta Kainuun konservatorioon ja Kuhmon kulttuuritalon kautta JAMK:iin ja sen jälkeen Tampereelle. Matkan varrelle mahtuu yli 500 keikkaa eri kokoonpanoissa ja lukematon määrä hienoja ihmisiä. Nykyisin keikkailen Bilebändi HighLightsin riveissä, soitan sinfonista metallia Anthriel-bändissä, ja toimin studiomuusikkona tilaajille kotistudioltani käsin. 

bottom of page